Ga naar inhoud.

HEREDUC - Heritage Education

Onderdelen
Persoonlijke gereedschappen
U bent hier: Home » HEREDUC » HEREDUC : een Europese website over erfgoededucatie » HEREDUC : een Europese website over erfgoededucatie » HEREDUC : een Europese website over erfgoededucatie

HEREDUC : een Europese website over erfgoededucatie

Wat is erfgoededucatie? 

Wat is erfgoed? Waarom erfgoededucatie? 

Goede praktijk

We hebben 34 Europese cases samengebracht die dienen als smaakmakers en inspiratiebronnen

Lees meer ...


Erfgoed in al zijn vormen staat de jongste tijd opvallend in de kijker. Het basis- en secundair/voortgezet onderwijs spelen op die evolutie in. Maar er is meer: erfgoed leent zich ook uitstekend om nieuwe pedagogische tendensen, zoals vakoverschrijdend werken en projectwerk, toe te passen. Over heel Europa zijn al heel wat boeiende aanzetten daartoe gegeven.

Een overkoepelend project over erfgoededucatie in een Europese context - met een vernieuwend opleidingspakket, dito materiaal en goede praktijkvoorbeelden - ontbrak vooralsnog. In die leemte wil HEREDUC (HERitage EDUCation), een project gesubsidieerd in de Comenius 2.1.-actie binnen het Socrates-programma van de Europese Unie, voorzien. Dat doet het project met een handboek voor leerkrachten (downloadbaar op deze site) en met de website www.hereduc.net

Op deze website vind je onder meer een database met Europese praktijkvoorbeelden en een reeks nationale en internationale links voor erfgoededucatie.

Beide instrumenten, de website en het handboek, zullen gebruikt worden om nationale nascholingscurussen in te richten en om een Comenius / Grundtvig IST nascholingscursus te organiseren.  Een eerste internationale HEREDUC cursus vond plaats van 24 april tot 1 mei 2007 in St-Jean d'Angély (Frankrijk).  Een tweede cursus ging door in Alden Biesen (België) van 24 april tot 1 mei 2008. De derde eveneens in St-Jean van 6 tot 12 april 2009. De vierde HEREDUC (cursus referentie BE-2010-129-001) zal doorgaan van 7 tot 13 februari 2011 (Download hier de flyer). De deadline voor beursaanvragen is 15 september 2010. 

Share/Save/Bookmark
 

Powered by Plone

This site was designed @ Maerlant